2017 Antalya Gezisi

Yazar: michaeldeniz.yilmaz | Tarih: 17 Nisan 2017

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencilerinden oluşan OMÜ Arkeoloji Topluluğu 17-21 Nisan 2017 tarihleri arasında OMÜ Rektörlüğü’nün destekleriyle Antalya Gezisi düzenlemiştir. Yrd. Doç. Dr. Atila TÜRKER’in bilimsel danışmanlığında ve Arş. Gör. Michael Deniz YILMAZ refakatinde Sagalassos, Myra, Patara, Termessos, Perge, Side ve Aspendos antik kentleri yanı sıra Antalya Arkeoloji Müzesi, Attalea Hadrianus Takı, Alanya Kalesi, Karain Mağarası ve Damlataş Mağarası gezilmiştir.

OMÜ Arkeoloji topluluğu üyesi 35 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen bu geziyle Arkeoloji Bölümü öğrencileri derslerde öğrendikleri antik kentleri ve kültür varlıklarını yerinde görme fırsatını bulmuş, bilgilerini pekiştirmişlerdir. Patara Kazısı Başkanlığı, Side Kazısı Başkanlığı ve Antalya Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü’nün samimi ve ilgili yaklaşımları, gezinin eğitici yönüne katkı sağlamıştır.