2022 Ege ve Troas Gezisi

Yazar: michaeldeniz.yilmaz | Tarih: 15 Mayıs 2022

Gezi 08.05.2022 akşamı Rektörlük Tramvay Durağı-Eczaneler’den otobüsümüzün kalkması ile başlamıştır. Gece otobüs yolculuğunun ardından 09.05.2022 sabahında Hierapolis Antik Kentine ulaşılmıştır. Antik kentteki yapılarının ziyaretinden sonra kentin müzesi ziyaret edilmiştir. İlk günün ikinci durağı olan Afrodisias Müzesi ve ören yeri gezilip otele geçilmiştir. 10.05.2022 tarihinde ilk olarak Miletos Antik Kenti gezilmiş ardından Milet Müzesine gidilmiştir. Müze ziyaretinden sonra Didyma Tapınağına gidilmiştir. Tapınak ziyaretinden sonra otele dönülmüştür. 11.05.2022 tarihinde ilk gezi durağı Magnesia Antik Kenti olmuştur. Sonrasında Aydın Müzesi ziyaret edilmiş olup ardından Nysa Antik Kenti ziyaretiyle üçüncü gün programı tamamlanmış ve otele dönülmüştür. 12.05.2022 tarihinde ilk olarak Efes Antik Kentine gidilmiş ardından Selçuk Müzesi ziyaret edilmiştir. Günün üçüncü ziyaret yeri olan Meryemana Evi’nden sonra Şirince ziyaret edilmiş ve otele dönülmüştür. 13.05.2022 tarihinde ilk durağımız Bergama Müzesi olmuş sonrasında Asklepion Ören Yeri’ne gidilmiştir. Pergamon Antik Kentine yapılan ziyaretin ardından Çanakkale’ye doğru yola çıkılmış böylelikle beşinci gün son bulmuştur. Gezinin son günü olan 14.05.2022 tarihinde ilk olarak Parion Antik Kentine gidilmiş ardından Troya Müzesi ziyaret edilmiştir. Günün son gezi noktası Apollon Smintheus Kutsal Alanı olup ziyaret sonrası Samsun’a dönüş yolculuğu başlamıştır. 15.05.2022 sabahında Samsun’a gelinmesiyle gezimiz tamamlanmıştır. Gezi sürecinde ziyaret edilen yerler ve yapılar öğrenciler tarafından incelenmiş ve başta öğrenciler sonrasında Alper Yılmaz Hocamız tarafından gerekli bilgiler aktarılmış, üzerine konuşulmuştur.